Today.ua

Українці у боргах: якими будуть зарплати після війни з Росією

Зарплати у багатьох українців зникли – мільйони людей залишилися без роботи через агресію Росії проти України. Експерти проаналізували, якими будуть прибутки людей після війни.

Напад РФ сильно вплинув економіку нашої країни. Багато хто втратив доходи, тоді як ціни на продукти і товари першої необхідності зростають. Наші громадяни заборгували за комунальні послуги.

В Україні до 24 лютого офіційно були працевлаштовані близько 15,8 мільйона людей. За даними фахівців Міжнародної організації праці, бойові дії залишили без роботи 4,8 мільйонів українців - 30%.

Що буде із зарплатами після війни?

Аналітик компанії Esperio Олександр Болтян зауважив, що поки що складно оцінити масштаб бід від дій рашистів. Складно прогнозувати й те, коли завершиться війна. Тільки тоді можна буде оцінити попит на робочу силу. Можна буде зрозуміти скільки українців залишиться за кордоном, а скільки повернеться на батьківщину.

"Ті українці, які працювали маркетологами, представники IT-сектору, перекладачі, дизайнери, HR-фахівці, хто може працювати віддалено, активно конкуруватимуть із західними фахівцями, працюючи на зовнішній ринок. Робота для українців буде, однак, на нашу думку, в Україні заробітні плати не зростатимуть", - цитує Болтяна видання "Сегодня".

Раніше ми повідомили, яка ситуація на ринку праці зараз. Про найпопулярніші вакансії та розмір зарплат під час війни можна дізнатися тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ