Today.ua

Українцям розповіли, які квартири почнуть видавати за три місяці тим, хто втратив житло через війну

Внутрішні переселенці в Україні, будинки яких було зруйновано під час бойових дій, отримають компенсацію. Біженцям, що втратили житло, розповіли, які квартири почнуть видавати вже через три-чотири місяці.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в інтерв'ю виданню Forbes розповів, що перші квартири для біженців із регіонів, які були охоплені війною, будуть готові вже за 3-4 місяці.

"Ми збудуємо для них не якісь модульні тимчасові споруди, а нормальні будинки у десяти регіонах. Люди не повинні жити у спортзалах чи школах. Ми вибрали проекти, які можна реалізувати за три місяці", - повідомив про плани уряду Кирило Тимошенко.

За словами представника Офісу президента, внутрішнім переселенцям, будинки яких повністю зруйновані в ході бойових зіткнень, нададуть одно-, дво- та трикімнатні квартири. Деяким переселенцям пощастить отримати повністю відремонтовані квартири з меблями та побутовою технікою.

Це нерухомість, яку не встигли запровадити в експлуатацію до початку війни. Такі квартири будуть викуплені державою та розподілені між біженцями із найбільш постраждалих регіонів. Тимошенко додав, що у зазначених квартирах внутрішні переселенці житимуть доти, доки держава не відновить будинки у тих містах, де біженці жили до війни. Звільнені квартири передадуть військовослужбовцям та решті, хто стояв у чергах.

Нагадаємо, українцям розповіли, як правильно фіксувати руйнування будинку, щоби отримати компенсацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ