Today.ua

Українцям розповіли, як їх обманюють під приводом економії газу

Українські споживачі, які прагнуть знизити витрати на опалення свого житла, все частіше стали купувати електричні котли. Продавці обіцяють неймовірну економію грошей, однак насправді у людей просто виманюють тисячі гривень.

Останнім часом в Інтернеті з'явилися привабливі пропозиції для українців, будинки яких опалюються газом. Довірливим громадянам пропонують купити електричний котел і економити на блакитному паливі величезні суми. У «Нафтогазі» попереджають, що українцям не варто вестися на рекламну «вудку» маркетологів, оскільки більшість новомодних винаходів є звичайнісіньким обманом.

«Такими фейковий" чудесами "виманюють у людей гроші. Під модну тему - економія газу. Є такі ж псевдовинахідники, які "на коліні" "винаходять" супер-пупер "карбонові електронагрівачі" з ККД 300%», - написав у Фейсбук заст. начальника департаменту енергоефективності «Нафтогаз України» Олексій Хабатюк.

Вартість нібито економічних котлів варіюється в межах 3200 - 5000 гривень (99 до 149 євро). Не буде зайвим звернути увагу на площу обігріву, на яку розрахована читалка, деякі здатні обігріти кімнату в 15 квадратів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що всіх українців автоматично переведуть на річний тариф на газ. При бажанні споживачі зможуть перейти на місячний тариф, а також змінити постачальника газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ