Today.ua

Українцям пояснили, чому овочі “борщового набору“ почали дорожчати

Українським споживачам розповіли, чому під час збору врожаю овочі несподівано почали рости в ціні. "Борщовий набір" з кожним днем стає все більш дорогим і недоступним.

Ціни на овочі "борщового набору" в Україні значно змінилися. Деякі плоди трохи стабілізувалися в ціні, але багато видів овочів почали дорожчати. Всього за тиждень на українському ринку підвищилися оптові ціни на моркву, картоплю і огірки. Про це свідчать статистичні дані AgroTimes і EastFruit.

Причиною подорожчання назвали несприятливі погодні умови, які знижують якість врожаю. Молода морква подорожчала на 2 гривні, сьогодні за кілограм коренеплодів просять в середньому 20 грн. Цінник на картоплю підвищився на 1 гривню, середня вартість зросла до 11 - 13 гривень за кілограм. Найбільше подорожчали огірки: з 7 - 8 грн/кг до 10 - 13 грн/кг. Рясні опади призвели до різкого зниження цін на молоду капусту. Овоч містить велику кількість вологи, що значно погіршило його якість і зменшило терміни зберігання. Закупівельники відмовляються купувати великі партії овочів у фермерів, тому сьогодні за кілограм капусти просять всього 2 - 4 гривні.

В середньому на 3 гривні знизилася вартість кілограма помідорів, ціни впали до 24 - 27 грн/кг. Кабачки подешевшали за тиждень до 25-26 грн/кг.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні подорожчала соняшникова олія. Чому ціни на вітчизняний продукт знову зросли?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ