Today.ua

Українським школярам з 1 вересня видадуть електронні свідоцтва: що треба знати батькам

Міністерство освіти і науки України підготував постанову, яка набуде чинності з 1 вересня 2021 року. Згідно з наказом МОН, всі школярі країни повинні будуть отримати нові електронні свідоцтва.

Як розповіли в прес-службі МОН, українські школярі для свідчень про початковому освіти пройдуть нову процедуру їх замовлення та отримання. Нові документи для школярів будуть випущені в електронному форматі.

Повністю перевести процес замовлення, обліку та виготовлення свідоцтв про початкову освіту для учнів шкіл в електронний формат вирішено в рамках виконання планів уряду по цифровізації сфери освіти в Україні.

Відзначається, що виготовлення е-свідоцтв для школярів дозволить знизити рівень витрат на виробництво документів, а також дасть можливість швидко виправляти допущені в даних помилки. Нові електронні свідоцтва розроблені з урахуванням потреб дітей з порушенням зору, підкреслили в Міністерстві освіти. Все е-свідоцтва будуть зберігатися в спеціальній базі ЄДЕБО.

Батьки школярів зможуть отримати паперову копію документа про отримання початкової освіти. Паперове свідоцтво на аркуші формату А4 оформлять протягом п'яти днів, перед видачею на руки батькам школяра, повинні завірити печаткою і підписом директора школи.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з 1 вересня 2021 року в Україні змінять правила роботи шкіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ