Today.ua

Українські біженці у Франції отримають виплати на дітей: розмір допомоги та як її оформити

Франція, як і низка інших країн, надає фінансову підтримку українським біженцям, які рятуються від війни з Росією. У дружній країні передбачені виплати на дітей, а також компенсація витрат на житло.

Фонд допомоги сім'ям CAF допомагає українським біженцям, які оформили там тимчасовий захист. Він повертає сім'ям частину грошей, витрачених на оренду квартир. Кошти зазвичай перераховують безпосередньо власнику житла, а орендар доплачує суми, що залишилися самостійно.

Наші співвітчизники з двома та більше дітьми можуть претендувати на щомісячну допомогу. CAF підтримує українців, відшкодовуючи витрати на утримання та навчання неповнолітніх. Йдеться також про одяг та дитячий відпочинок.

Сума виплат на дітей залежить від фінансового стану українських біженців, кількості та віку їхніх дітей. Батьки з низьким рівнем доходу одержують:

Розмір допомоги моно прорахувати на калькуляторі Paje. Заявки на виплати приймаються на порталі CAF за адресою: https://connect.caf.fr. Для заповнення слід мати при собі такі документи: копію свідоцтва про народження дітей, копію паспорта, копію довідки про статус тимчасового захисту, право на доходи за 2021 рік, право на стан житлової допомоги та сімейних пільг, а також відкритий рахунок у банку.

Деяким українським біженцям у Франції дуже пощастило. Вони отримали безкоштовне харчування та житло в центрі Парижа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ