Today.ua

Україна в п'ять разів скоротила обсяги імпорту електроенергії з Білорусі

Поставки електроенергії з Білорусі на територію України за підсумками березня поточного року значно скоротилися. Про це повідомили в національній енергетичній компанії «Укренерго».

Згідно з даними «Укренерго», в лютому 2021 року Україна імпортувала з Білорусі 278,012 млн квт ∙ год. Однак уже в березні обсяги поставок скоротилися до 51,477 млн квт годин.

Відзначається, що аварійних поставок електроенергії з сусідніх держав на територію України у березні поточного року не спостерігалося, імпорт здійснювався в заздалегідь встановленому режимі.

Цікаво, що незважаючи на скорочення імпорту Україна з 1 березня поточного року відновила експорт електроенергії в європейську енергосистему ENTSO-E. Поставки ведуться з «острова Бурштинської ТЕС». Про це свідчать дані на платформі ENTSO-E. На думку аналітиків, тарифи на електроенергію для населення в Україні виростуть влітку 2021 р Очікується, що за один кВт год українці будуть платити від 3,4 до 3,45 гривень за кВт год.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні мають намір на законодавчому рівні заборонити імпорт електроенергії з Білорусі та Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ