Today.ua

Ціни на квартири в Києві зростуть втричі: що вплине на вартість нерухомості

Вартість житла в українській столиці виросте втричі. Учасники ринку нерухомості розповіли, чому квартири в новобудовах вже до середини 2022 року значно подорожчають.

За прогнозами експертів, динаміка зростання цін на будівельні матеріали така, що до початку другого півріччя 2022 року вартість квартир на первинному ринку злетить щонайменше втричі, в порівнянні з цінами в поточному році.

Виконавчий директор девелоперської компанії Enso Раміль Мехтієв прогнозує зростання цін на будматеріали до листопада-грудня 2021 року. Але тенденція може продовжитися і в першому півріччі наступного року, що призведе до катастрофічних наслідків.

Зростання цін на "квадратні метри" в новобудовах буде колосальним. На сьогоднішній день собівартість будівництва обходиться на 20% дорожче, без урахування витрат через дефіцит вільних будмайданчиків. Девелопер впевнений, що при збереженні нинішніх тенденцій на ринку будівництва, ціна квадратного метра у 2022-му році досягне показників, які існували до 2008 року.

"Тоді було абсолютно спокійне ставлення до середньої вартості контракту в $ 3 тис./ кв.м. Сьогодні ринок рухається в цей бік ... Середній же метр на ринку дійде до цієї планки, напевно, до другого півріччя 2022 року. Це буде справедлива усереднена ціна" , - пояснив керівник компанії Enso.

Відзначимо, що в травні 2021 року середня ціна квадратного метра в київських новобудовах становила близько $1050.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві вводять з 1 липня податок на квартири. Жителям столиці доведеться робити значні відрахування зі свого бюджету за житло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ