Today.ua

Тарифи на газ у грудні будуть змінюватися щодня: що чекає на абонентів Нафтогазу до кінця року

Протягом грудня 2021 року ціна на газ для побутових споживачів, які є клієнтами "постачальника останньої надії" (Нафтогаз), змінюється щодня. Мінімальний ариф на блакитне паливо наближається до показника 44 гривні за кубометр.

Усього за день (вівторок, 7 грудня) тариф на газ для клієнтів "постачальника останньої надії" (ППН), діяльність якого здійснює Нафтогаз, зріс на 23 копійки, вартість становила 43,97 гривні за кубометр, включаючи ПДВ.

Протягом першого тижня грудня ціна на блакитне паливо жодного разу не опустилася нижче за позначку 43 гривні. Максимальна вартість кубічного метра газу за сім днів грудня сягала 46,72 гривні, а мінімальна – 43,43 гривні.

Вартість газу для клієнтів ППН з початку грудня 2021 року почала змінюватись щодня, що змусило компанію запропонувати регулятору можливість перегляду механізму ціноутворення на газ для побутових споживачів. Ситуація, що склалася на українському газовому ринку, може бути вирішена в четвер, 9 грудня. Цього дня заплановано розгляд Нацкомісією з держрегулювання у сферах економіки та комунальних послуг запровадження в Україні можливості автоматичного переведення всіх клієнтів ППН на базовий тариф Нафтогазу – 7,96 гривень за кубометр.

Нагадаємо, Нафтогаз дав пояснення щодо різкого зростання тарифів на газ для клієнтів ППН. Чому тисячі українських сімей змушені платити величезні гроші за природний газ?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ