Today.ua

Збирач черв'яків та розпрямляч подушок: українським біженцям у Польщі пропонують рідкісні вакансії

Понад мільйон українських біженців зупинилися в Польщі, де активно шукають роботу. Нашим співвітчизникам пропонують різні вакансії, серед яких є рідкісні та досить незвичайні.

За даними аналітичного центру міжнародної компанії з працевлаштування Gremi Personal, на традиційні спеціальності попит більший. Однак за бажання можна знайти роботу до душі. Глава департаменту рекрутації Gremi Personal Ганна Джоболда розвіяла міф про те, що українським біженцям у Польщі доступна лише важка фізична праця. Вона наголосила, що в країні є екзотичні пропозиції. В тому числі:

Зазначено, що на підприємствах у середньому заробляють 15–17 злотих на годину (130–150 грн). Ставка робітників із високими результатами праці зростає. Вже за три місяці роботи можна отримати підвищення та стати керівником.

Українські біженці самі можуть вибрати тривалість робочого дня. Вони одержують у середньому 1000-1100 доларів на місяць.

Більшість наших земляків зайнята у харчовій промисловості (близько 40% усіх працевлаштованих українців). Вони працюють на фабриках, кафе та ресторанах. Приблизно стільки ж біженців зайняті у товарному виробництві. Ще 20% знайшли місця у інших сферах. За останній рік різко зріс попит на робітників для яхт.

Нагадаємо, які вакансії та зарплати пропонують у Польщі українським біженцям без досвіду роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ