Today.ua

Робота для пенсіонерок: топ-5 вакансій для жінок віком від 60 років

Робота для пенсіонерок в Україні є, але кількість пропозицій не така велика, як для молодих людей. При цьому активні жінки віком від 60 років можуть розраховувати на різні вакансії. Експерти ринку праці назвали топ-5 найбільш затребуваних із них.

Няня чи доглядальниця

Таку роботу часто можна знайти через знайомих. Вік не стане на заваді. Графік та оплата залежатимуть від кількості годин, проведених із дитиною або людиною похилого віку або з інвалідністю. Праця зазвичай добре оплачується, хоч і вимагає витримки і певних зусиль.

Контролер

Робота контролем на прохідній передбачає як повну, так і часткову зайнятість. Від кандидатів вимагається уважність, старанність та пунктуальність. До обов'язків входить перевірка перепусток, ведення журналу, відповіді на телефонні дзвінки.

Вахтер

У мегаполісах часто зустрічаються пропозиції щодо подобового чергування у будинках. Вакансії доступні для жінок пенсійного віку. Вони не вимагають особливих навичок, крім уважності.

Гардеробниця

Можна спробувати влаштуватися гардеробницею у театр, кінотеатр або інші заклади. Від працівника вимагають комунікабельністі та уважності.

Прибиральниця

Така робота потребує фізичних зусиль, а зарплата невисока. Вона підійде фізично витривалим жінкам, яким потрібен додатковий заробіток.

Нагадаємо, що буде із пенсіями українців, які виїхали за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ