Today.ua

Підвищення тарифів на електроенергію в Україні перенесли

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час засідання уряду про те, що підвищення тарифів на електроенергію для населення перенесуть на два місяці.

Як відомо, в Україні з 1 травня 2021 року мали зрости тарифи на електричну енергію. За попередніми оцінками експертів, ринкові ціни електроенергії в формуванні тарифів для побутових споживачів повинні були сприяти зростанню вартості до 3 - 3,5 гривень за один кВт-год.

Згідно з повідомленням Дениса Шмигаля, Кабінет Міністрів України прийняв рішення зберегти чинні тарифи на електроенергію для населення на рівні 1,68 грн/кВт-годин ще на два місяці.

«Сьогодні ми продовжуємо механізм дії накладених соціальних зобов'язань до 30 червня. Ціна на електроенергію для людей залишається без змін - 1,68 грн за КВт / год. Крім того, нові правила встановлюють, що державні компанії - Енергатом і Укргідроенерго - будуть здійснювати продаж електроенергії безпосередньо постачальникам універсальних послуг за двосторонніми договорами без посередника у вигляді ДП Гарантований покупець», - сказав глава Кабміну.

Відзначимо, що в кінці 2020 року Кабінет міністрів України скасував дію пільгового тарифу на перші 100 кВт електрики в розмірі 90 копійок кВт-годину і встановив єдину вартість на весь обсяг спожитої електроенергії на рівні 1,68 грн/кВт-год.

Нагадаємо, український Кабмін розглядає три сценарії підвищення тарифів на електроенергію для населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ