Today.ua

Популярний овоч виріс у ціні майже в два рази

Українцям розповіли, який овоч найбільше подорожчав за останній рік. Один з важливих інгредієнтів червоного борщу злетів у ціні на 90 відсотків.

За даними аналітиків аграрного сектора, в Україні за останній рік майже вдвічі подорожчав буряк. Якщо раніше, кілограм червоного буряка обходився в 5-7 гривень, то зараз його вартість зросла до 11 - 13 гривень.

Цікаво, що ще в червні 2021 року буряк коштував на третину дешевше, ніж в липні. Продукт з борщового набору набрав у ціні 26 відсотків в перших числах другого місяця літа. Ці дані свідчать про те, що зростання ціни на буряк активізувалося саме в розпал літнього сезону.

Вартість буряка значно відрізняється в різних областях України. Так, якщо на Заході країни буряк можна купити по 8,5 грн, то на Півдні - за кілограм коренеплодів просять 13,36 грн.

Трохи дешевше буряк вартує в північних областях - 10,17 грн за кілограм, а в центральних ціна досить висока - 13,17 грн. У містах східної частини України подібне дослідження ринкових цін на буряк не проводилися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що овочі в Україні дорожчають не просто так. Ціни на основні компоненти "борщового набору" підтягують до світового рівня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ