Today.ua

Переселенці в Україні отримають безкоштовне житло: які документи будуть потрібні

Переселенці можуть отримати безкоштовне житло. Будинки або квартири, які передбачені для внутрішньо переміщених осіб, видають у місцях їх тимчасової реєстрації не в постійне, а тимчасове користування. Щоб стати на чергу на одержання такої нерухомості, потрібно надати пакет відповідних документів.

У Центрі надання БПП повідомили, хто має право на таке житло. Зазначено, що для переселенців передбачено приміщення з розрахунку не менше шести квадратних метрів на особу. Українці отримують будинки та квартири з житлових фондів населених пунктів, де вони зупинилися та отримали тимчасову реєстрацію.

У разі, якщо переселенці не можуть особисто подати заяву для внесення до переліку претендентів на тимчасове житло, це за неї може зробити довірена особа. Однак у нього має бути довіреність на його ім'я, яка засвідчена відповідно до закону.

Переселенці також мають надати:

Заявник отримує список поданих документів за підписом посадової особи, яка їх у нього прийняла. Рішення про включення або відмову у включенні сім'ї заявника до переліку претендентів на житло повинні надати протягом одного робочого дня після подання заяви.

Раніше військовозобов'язаним переселенцям повідомили важливу інформацію – чи їх можуть мобілізувати не за місцем прописки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ