Today.ua

Названі найпоширеніші схеми обману українців в супермаркетах

Напевно, кожен стикався з тим, що його обманювали в супермаркеті. Українці нерідко повідомляють про покупку простроченого товару та подвійні цінники. Експерт розповів про найпоширеніші схеми обману покупців у великих магазинах.

За словами виконавчого директора Союзу споживачів України Максима Несміянова, можна виділити чотири основні обманні схеми:

Ще одна неприємна ситуація, яку можна спостерігати в супермаркетах - подвійний цінник. Іноді він переклеюється, щоб змінити дату фасування і відповідно дату терміну придатності. Наприклад, це робиться з сирами і ковбасами на вагу, а також кондитеркою.

Подвійні цінники також кріпляться, коли йде знижка на товар. Нерідко можна побачити на тому ж сирі кружечок із позначкою -35% або -50%. Уважні покупці не раз виявляли, що під цінником, наклеєний ще один з меншою вартістю за кілограм продукту. Таким чином магазин реалізує товар без знижки. Важливо - завжди бути уважними. Перевіряти не тільки дату фасування і виготовлення, але ще і звертати увагу на якість наклеєного цінника, і їх кількість.

Нагадаємо, Україну наповнили підробки польських харчових продуктів: "Навіщо везти, якщо можна підробити тут".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ