Названі найпоширеніші схеми обману українців в супермаркетах

Напевно, кожен стикався з тим, що його обманювали в супермаркеті. Українці нерідко повідомляють про покупку простроченого товару та подвійні цінники. Експерт розповів про найпоширеніші схеми обману покупців у великих магазинах.

Названі найпоширеніші схеми обману українців в супермаркетах - today.ua

За словами виконавчого директора Союзу споживачів України Максима Несміянова, можна виділити чотири основні обманні схеми:

  • Різна ціна на вагах в залі і на касі. При самостійному зважуванні товару в залі ви можете побачити одну ціну, а на касі за фактом вона виявиться зовсім іншою.
  • Прострочена уцінка. Знижка повинна бути тільки на товар, термін придатності якого закінчується, а не той, що прострочений.
  • Вага за тару. Пластикові лотки, судочки, сітки, картонні коробки або крафтові пакети - все це не повинно бути враховано в ціні. Нерідко в супермаркетах товар зважують вже в тарі, не обнуляючи її. Іноді вона може становити 10% від ваги товару.
  • Обман на касі. В супермаркетах від 1 до 5 копійок просто не видається зі здачею, ці гроші залишаються у магазина. Однак є й інша схема, коли вмілий касир примудряється не додати аж до гривні.

Ще одна неприємна ситуація, яку можна спостерігати в супермаркетах - подвійний цінник. Іноді він переклеюється, щоб змінити дату фасування і відповідно дату терміну придатності. Наприклад, це робиться з сирами і ковбасами на вагу, а також кондитеркою.

Подвійні цінники також кріпляться, коли йде знижка на товар. Нерідко можна побачити на тому ж сирі кружечок із позначкою -35% або -50%. Уважні покупці не раз виявляли, що під цінником, наклеєний ще один з меншою вартістю за кілограм продукту. Таким чином магазин реалізує товар без знижки. Названі найпоширеніші схеми обману українців в супермаркетах Важливо - завжди бути уважними. Перевіряти не тільки дату фасування і виготовлення, але ще і звертати увагу на якість наклеєного цінника, і їх кількість.

Нагадаємо, Україну наповнили підробки польських харчових продуктів: "Навіщо везти, якщо можна підробити тут".

ДЖЕРЕЛОobozrevatel.com