Today.ua

Названо основні види продуктів харчування, які подешевшають до кінця вересня в Україні

У Міністерстві аграрної політики України назвали продукти харчування, які дешевшають на внутрішньому ринку. Різниця в цінах у порівнянні з минулим місяцем досить відчутна.

На прилавках українських магазинів і ринків експерти Мінагрополітики зафіксували значне зниження цін на овочі у вітчизняних виробників. Так, картопля у вересні 2021 року подешевшала в середньому на 7% в порівнянні з ціновими показниками серпня, порівняно з 2020 роком - вартість картоплі впала на 14%. Н

а чверть в порівнянні з серпнем поточного року подешевшала морква, а буряк втратив у ціні близько 24%. Істотно подешевшали цибуля та капуста, на 16% і 12% відповідно.

Що стосується круп, то тут теж відзначається невелике коректування. Горох подешевшав в середньому на 3%, ячмінна і кукурудзяна крупи втратили в ціні близько 1%. Цукор, молоко і курятина подешевшали у вересні на 3%, а м'ясо великої рогатої худоби - на 6%, свинини - на 7%.

Нагадаємо, раніше в Національному банку розповіли, коли в Україні стабілізуються ціни на продукти харчування і припиниться постійне підвищення вартості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ