Today.ua

“Нафтогаз“ дозволив змінювати вартість газу в річному тарифі

Більшість українців упевнені, що вартість газу в річному тарифі, який почне діяти з 1 травня 2021 року, буде протягом всього року однаковою. Але це не зовсім так, регулятор все ж дозволив постачальникам газу вносити корективи протягом 12 місяців дії річного контракту.

До 25 квітня поточного року всі українські постачальники газу мають оприлюднити ціну кубометра газу в річному тарифі. Поки офіційно ще жодна з газопостачальних компаній країни не визначилася з остаточною тарифікацією. Проте, згідно з постановою «Нафтогазу», з 1 травня всі українські споживачі будуть переведені на новий річний тариф на газ автоматично.

Як стало відомо, вартість газу в новому фіксованому річному тариф теж може змінюватися в залежності від ціни на блакитне паливо на ринку. Регулятор заборонив газопостачальним компаніям в період дії тарифу (з 1 травня 2021 по 30 квітня 2022) підвищувати тарифи, але знижувати можна.

Таким чином, українцям все одно доведеться стежити за вартістю газу щомісяця, щоб не пропустити більш вигідні пропозиції.

Дізнайтеся також, як зміниться нарахування та виплата субсидій при переході на річний тариф на газ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ