Today.ua

Нафтогаз переведе абонентів на нові розрахунки за газ за планом Кабміну

Компанія Нафтогаз розробила нову систему розрахунків за газ для своїх абонентів. Кабінет міністрів України програму по впровадженню змін в тарифні плани розглянув і вніс ряд вимог.

Нафтогаз має намір незабаром перевести всіх своїх абонентів на нову модель розрахунків за спожитий газ. У компанії хочуть, щоб споживачі щомісяця оплачували 1/12 частину від очікуваної середньорічної ціни на газ.

Кабмін підтримав пропозицію Нафтогазу, але зобов'язав компанію допомагати клієнтам в переході на оновлену систему розрахунків. Нафтогаз повинен також створити спеціальні групи для постачальників, які зможуть купувати газ в необхідних для своїх абонентів обсягах за фіксованою вартістю до 1 травня 2022 року.

Крім того, Кабмін зобов'язав Нафтогаз поставляти в потрібному обсязі газ за фіксованим тарифом операторам газорозподільних мереж, щоб вони могли покривати виробничо-технологічні втрати. З абонентами, централізовані поставки тепла для яких фінансуються з місцевих або держбюджету, Нафтогаз зобов'язаний укласти угоди. На думку членів Уряду, це дозволить їм підвищувати енергоефективність, що захистить населення від збільшення витрат на опалення.

Нагадаємо, українцям розповіли, скільки реально повинен коштувати для населення газ, який видобувають в Україні. З чим пов'язано багаторазове підвищення тарифів?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ