Today.ua

“Мильна бульбашка“: криптовалюта Ethereum переоцінена на 75 відсотків

У JPMorgan порівняли криптовалюту, яка набирає величезну популярність серед великих світових інвесторів, з "мильною бульбашкою". Збіг обставин може зробити Ethereum конкурентом Bitcoin.

Експерти американського банківського холдингу JPMorgan щодо криптовалюта Ethereum відзначили, що вана має всі ознаки "мильної бульбашки", насправді її вартість не повинна перевищувати 1000 доларів, що на 75% нижче нинішньої ціни. Аналітики обґрунтували свою точку зору тим, що Майнінг криптовалюти здійснюється на великій кількості унікальних активних адрес в блокчейне Ethereum.

Об'єктивна вартість Ethereum була перевищена вже в минулому 2020 року коли криптовалюта виросла в ціні на 450% і досягла рівня $4100 за одну монету. Різке зростання вартості стався також і в перші місяці поточного 2021 року.

У JPMorgan впевнені, що небувалого зростання вартості сприяло також те, що Ethereum потрапив у фокус уваги великих інституційних інвесторів. Саме їх вкладення в дану криптовалюту стрімко збільшили її капіталізацію.

Крім того, рішення Європейського інвестиційного банку використовувати блокчейн-мережу Ethereum для випуску облігацій на суму 100 млн євро, підбадьорило інтерес великих фінансових структур до криптовалюти.

Всі ці обставини послужили основою для зростання капіталізації Ethereum, але заплановані на липень зміни в мережі мають на увазі знищення певної кількості криптомонет Ethereum, що в майбутньому обов'язково призведе до стабілізації вартості даної криптовалюти. Аналітики JPMorgan впевнені, що в довгостроковій перспективі криптовалюта Ethereum "здується", як мильна бульбашка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що криптовалюта-жарт Dogecoin може перевершити за вартістю Bitcoin.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ