Today.ua

Курс долара після ракетної атаки російських окупантів: скільки коштуватиме валюта найближчим часом

23 листопада російські окупанти завдали масованого ракетного удару по енергетичній системі України. Фінансові аналітики вивчили ситуацію на ринку валют після нової атаки окупантів. Вони дійшли висновку, що він залишається стабільним. Стало відомо, яким буде курс долара найближчим часом.

Наступного тижня курс американської валюти в період з 28 листопада до 4 грудня залишиться у звичному діапазоні. Економісти не прогнозують глобальних змін. Голова департаменту казначейства акціонерного товариства "Комерційний індустріальний банк" Герман Марченко повідомив, що наступного тижня долар коштуватиме від 39,5 до 41 грн.

Наголошено, що немає підстав для значних змін курсу. Як відомо, Європарламент погодив на 2023 рік допомогу у розмірі 18 млрд євро. Інфляція знаходиться на незначному рівні і не має критичного впливу на котирування.

За словами Марченка, у жовтні вдалося досягти відносного балансу між пропозицією та попитом на готівкову валюту.

За даними на 24 листопада, долар продавали в середньому по 40,50 грн, а приймали – по 40 грн. В обмінниках валюту можна було купити по 40,53 грн, а продати – по 39,97 грн. На чорному ринку долар коштував 40,45 грн та 40,30 у купівлі та продажу.

Нагадаємо, що офіційний курс долара в Україні, встановлений Нацбанком, – 36,57 грн. Євро станом на 25 листопада подорожчав на 33 копійки – до 38,07 грн. Вчора валюта продавалася по 37,74 грн.

Раніше українцям повідомили, як заробити більше на купівлі доларів під депозит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ