Today.ua

Китай завдав рішучого удару по біткоїну: курс криптовалюти обвалився

Рішення влади Китаю обвалило курс біткоїну і похитнуло стійкість світового ринку криптовалюти. Офіційний Пекін ввів в дію цілий список обмежень і заборон щодо використання та видобутку криптовалют.

На території Китаю в ніч з 21 на 22 червня 2021 роки заборонили видобуток криптовалют. Після вступу в дію заборони на майнінг криптовалюти в КНР зупинилися найбільші криптовалютні ферми. В результаті, крипторинок миттєво відреагував падінням вартості біткоїну з більш ніж 40 тисяч доларів за монету, до 31 тисячі доларів.

Однак заборона майнінгу ще не всі інструменти, які були задіяні в Китаї для обвалу курсу біткоїну. Банки Піднебесної почали блокувати транзакції, пов'язані з цифровими активами. Варто відзначити, що після катастрофічного падіння курс біткоїну в понеділок, 21 червня, трохи підріс до позначки в 32,6 тисячі доларів. Однак, експерти впевнені, що якщо тенденція до падіння відновиться, вартість біткоїну може дуже швидко досягти мінімуму за останній місяць.

На тлі китайського "гамбіту" інституційні інвестори почали виходити з ф'ючерсів на біткоїн на Чиказькій товарній біржі (CME), а великі власники біткоіни поспішили виставити свої активи на продаж. Про це йдеться в огляді CoinDesk.

Нагадаємо, за прогнозами аналітиків до кінця 2021 року біткоїн виросте в ціні в десять разів. Криптовалюту назвали найвигіднішим капіталовкладенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ