Today.ua

Як треба ставити смартфон на зарядку, щоб не зіпсувати батарею

Батарея – слабке місце більшості смартфонів. Згодом її ресурс знижується - і гаджет починає повільніше заряджатися і швидше розряджатися. Щоб продовжити термін служби акумулятора та не зіпсувати його, важливо не допускати помилок під час зарядки пристрою.

Щоб продовжити термін служби батареї на смартфоні, користувачі повинні змінити кілька поширених звичок. Серед них – постійна зарядка девайсу до максимальних 100%. Сучасні літій-іонні акумулятори в такому разі швидко зношуються. Краще, якщо заряд не перевищуватиме 85% - акумулятор буде служити довше. Тому краще підзаряджати мобільний телефон невеликими сесіями.

Не менш шкідлива для смартфона й повна розрядка, коли гаджет самостійно вимикається. Критичні позначки заряду - від максимальної до нульової - негативно відбивається на роботі батареї.

Зниженню ємності акумулятора сприяє використання неякісних зарядних пристроїв. Краще віддавати перевагу оригінальним, щоб знизити ризик поломки.

Фахівці з ремонту телефонів рекомендують не ставити їх на зарядку після різкого перепаду температур. Взимку, коли користувачі повертаються додому, не можна відразу підключати пристрої до мережі.

Також не варто використовувати смартфон, який заряджається. Це призводить до перегріву батареї, яка одночасно заряджається та розряджається.

Іноді власники телефонів намагаються дістати їх, потягнувши за провід від увімкненої зарядки. У такому разі порт може розхитатися - і вийти з ладу.

Раніше повідомлялося, які три функції потрібно відключити на смартфоні, щоб заощадити заряд батареї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ