На українському ринку майже половина всіх видів м'яса - це прострочений продукт або фальсифікат. При купівлі товару слід звертати увагу на деякі зовнішні ознаки, щоб захистити своє здоров'я.
Згідно з результатами останніх досліджень, на українському ринку близько 40 відсотків м'ясної продукції низької якості, фальсифікат або прострочений товар. Заповзятливі продавці вимочують м'ясо в різних розчинах, щоб на вигляд продукт здавався свіжим.
Найчастіше під виглядом свіжого м'яса покупцям підсовують разморожене, також нерідко різні, як правило дешевші частини туші, продають як балик.
Експерти рекомендують купувати м'ясо у великих точках продажів, оскільки супермаркети дорожать своїм авторитетом і довірою покупців. Хоча і в крупних мережах зустрічаються порушення. Супермаркети укладають договори на поставки м'яса з великими господарствами, мають документи і сертифікати на продукцію. Визначити фальсифікат досить просто: натисніть пальцем через серветку або целофановий пакет на м'ясо, якщо ямка залишилася надовго, то шматок піддавався заморожуванню. Свіже м'ясо відмінно пружинить, вм'ятина дуже швидко розгладжується.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
У залежаного м'яса завжди буде присутній сторонній запах, це може бути несвіжий "душок" або аромат розчину, в якому продукт вимочували.
Свіже і якісне м'ясо не повинно бути покритим білою плівкою або заветренной шкіркою. Надлишок вологи в лотку з м'ясом теж говорить про його сумнівну якість.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні замість натурального молока продають фальсифіковану рідину.