Today.ua

Долар та євро – “паперовий обман“: мільярдер назвав найкращу валюту для інвестицій

Великий мексиканський бізнесмен у своєму передноворічному інтерв'ю розповів, чому в умовах глобальної інфляції слід відмовитись від долара та євро. Мільярдер назвав валюту, яка дозволить зберегти накопичення та примножити їх.

Глобальна інфляція призвела до поступового, але сталого знецінення фіатної валюти, що забезпечується державою. Тенденції до зниження цінності паперових грошей мають насторожити світ, а людям краще не вкладати свої кошти у долар, євро та інші фіатні види валют. Таку думку озвучив мільярдер і один із найбагатших людей Мексики Рікардо Салінас Плієго.

"Тримайтеся подалі від паперових грошей. Долар, євро, ієна, песо - це все одна і та сама історія. Це фальшиві гроші, зроблені з паперової брехні", - заявив 66-річний мільярдер, який входить до списку найбагатших людей світу.

За словами Плієго, Центральні банки всіх країн світу на сьогоднішній день збільшили обсяги випуску паперових грошей, чого не було раніше. Бізнесмен радить інвестувати в біткоїн.

Варто зазначити, що курс біткоїну після періоду падіння почав поступово зростати. За даними криптовалютної біржі WhiteBIT, 28 грудня 2021 року курс біткоїну зріс на 3% і торгувався на рівні $48,1 тисячі.

Нагадаємо, лихоманку на ринку криптовалют викликала поява коронавірусу Омікрон. Біткоїн обрушився, а невідома валюта зросла майже вдесятеро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ