Today.ua

Дешевше, ніж на правому: скільки коштує оренда квартир на лівому березі Києва

Оренда квартир на лівому березі Києва помітно дешевша, ніж на правому - бажаючі можуть зекономити. Стало відомо, скільки коштує орендоване житло у Дарницькому, Дніпровському та Деснянському районах столиці.

Дарницький район

У Дарницькому районі максимальні ціни на оренду житла на лівому березі Києва. Найдешевша однокімнатна квартира коштуватиме мінімум 4,2 тис. грн, а двокімнатна квартира - 8,5 тис. грн на місяць. За трикімнатну доведеться сплатити від 10 тис. грн.

У районі багато станцій метро: "Осокорки", "Славутич", "Харківська", "Позняки", "Вирлиця", "Червоний Хутір" та "Бориспільська". Чим ближче квартира розташована до метрополітену, тим вона дорожча.

Дніпровський район

Найнижча ціна на однокімнатну квартиру у Києві – 3 тис. грн. Житло, розташоване поблизу станцій метро "Дарниця", "Чернігівська", "Гідропарк" та "Лівобережна", обійдеться мінімум у 7 тис. грн. Двокімнатна обійдеться від 5 тис. грн, а трикімнатна – від 8 тис. грн. Наявність меблів та техніки вплине на вартість.

Деснянський район

Оренда квартир тут стартує від 4 тис. грн за одно- та двокімнатне житло. У цьому районі мінімальні ціни на орендовану нерухомість, але вона розташована далеко від метро. Однокімнатна квартира з ремонтом, меблями та технікою коштуватиме від 5 тис. грн, а така ж двокімнатна – від 7 тис. грн. Найдешевша трикімнатна квартира коштуватиме 6,5 тис. грн, а за наявності меблів та техніки – від 8 тис. грн.

Нагадаємо, що орендодавці вимагають при заселенні заплатити за перший і останній місяці оренди. Також потрібно внести кошти за послуги ріелтора – це приблизно 50% від вартості щомісячного платежу за квартиру.

Раніше повідомлялося, за скільки можна винайняти квартиру в Київській області. Оренда житла у Бучі, Борисполі, Ірпені подорожчала, але все одно доступніше, ніж у столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ