Today.ua

Грошова допомога: українці можуть отримати по 6600 грн від ООН

В Україні з січня відновили прийом заявок прийом заявок на грошову допомогу від ООН. Громадяни можуть отримати від міжнародної організації 6600 грн.

Виплати передбачені для внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок бойових дій, а також для тих, хто живе поблизу лінії фронту.

Щоб розраховувати на фінансову підтримку, дохід у сім'ї не повинен перевищувати 5400 грн на особу. Допомога надається не більше одного разу. Пріоритет у нарахуванні допомоги належить особам із наступних категорій уразливості:

Деякі сім'ї мають першочергове право про отримання коштів:

Право на захист – це партнер ООН: https://www.facebook.com/right2protection. Пункти реєстрації є у Полтаві, Львові, Черкасах, Кременчуці, Дніпрі, Кропивницькому, Миколаєві, Чернігові, Запоріжжі, Кривому Розі, Одесі, Харкові та інших містах. Консультації можна отримати за телефоном: 0 800 307 711.

Узгоджені виплати нараховуватимуть по 2200 грн протягом трьох місяців. Сума розрахована на одну особу. Таким чином, сім'я із трьох осіб може за три місяці отримати 19 800 грн.

Під час подання заявки потрібно взяти з собою оригінали документів для кожного члена сім'ї: паспорт, свідоцтво про народження дітей, податковий номер, довідку ВПО, банківську карту головного заявника, документ, що підтверджує опіку над дитиною, довідку про наявність хронічної хвороби чи інвалідності.

Нагадаємо, що українці можуть отримати по 6600 грн від чеської організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ