Today.ua

Грошова допомога: українці можуть отримати 26,8 тис. грн від держави

Українці можуть одержати до 26 840 гривень від держави. Йдеться про ваучери, які надає Державна служба зайнятості.

Гроші призначені для людей, які хочуть підвищити кваліфікацію та отримати нові професійні навички. Розраховувати на ваучер для подальшого навчання можуть:

Як отримати грошову допомогу

Люди, які хочуть отримати грошову допомогу на навчання, мають:

Ваучер дає право на навчання в державних установах, в організаціях та на підприємствах, які мають ліцензію на освітню діяльність. У Мінекономіки України затвердили список спеціальностей та професій, на здобуття яких можна витратити кошти. До переліку входять ремонтні та ремісничі роботи, будівельні професії, професії у транспортній галузі, медичні професії, в галузі IT, освіти, соціальної роботи та забезпечення.

Українці можуть самостійно вибрати спеціальність, місце та форму навчання. Для отримання ваучера потрібно звернутись до найближчого Центру зайнятості з відповідною заявою та надати документи: паспорт, диплом, трудову книжку, податковий номер.

Представники центру зайнятості ухвалюють рішення про видачу ваучера на 26,8 тисячі гривень протягом восьми днів з моменту подання заявки.

Якщо українці без поважної причини перервали навчання, вони повинні повернути гроші протягом 30 днів. Повертати коштів непотрібно, якщо припинення навчання відбулося через:

Експерти ринку праці зазначили, що ваучери від держави стануть чудовою можливістю покращити професійні навички, підвищити конкурентоспроможність та знайти хорошу роботу у непростих економічних умовах. Програма сприяє самореалізації осіб, забезпеченню стабільності на ринку праці та розвитку національної економіки.

Раніше повідомлялося, що Червоний Хрест відновив в Україні прийом заявок на отримання 16 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ