Гречка в Україні користується величезним попитом. Проте вона опинилася в умовах дефіциту. Країна не може покрити своїх потреб, а імпортний продукт коштує досить дорого. Дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, чим краще замінити популярну крупу.
Гречка - це дуже корисний продукт, справжнє джерело вітамінів і мікроелементів. Проте ціни на крупу дуже кусаються. У деяких місцях вона вже оновила рекорд і коштує більше 100 гривень за кілограм. Скиталінська пояснила, як замінити гречку в умовах тривалого дефіциту. Вона запропонувала просте вирішення проблеми.
"Якщо є можливість придбати гречку – беріть, хоч би скільки вона коштувала, і робіть з неї основу каші, додаючи інші крупи. Тобто робіть мікси. Змішувати можна все: рис, булгур, вівсянку, сочевицю, нут, пшоно", - зазначила Оксана в ефірі програми "Ранок з Україною".
Експерт із харчування уточнила, що гречку можна замінити вівсянкою. Скиталінська назвала цю кашу максимально наближеною до гречки. Вона поставила на друге місце за корисністю пшоно, яке багате на поживні елементи.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Дієтолог підкреслила, що варена в мундирах або запечена картопля - чудова заміна "зниклої" крупи. Вона порекомендувала урізноманітнити раціон морквою, буряком, яйцями та зеленню.
Нагадаємо, коли, на думку фахівців, гречка знову з'явиться у магазинах.