Today.ua

ПриватБанк блокує українцям картки на 180 днів: названі причини

Українці скаржаться на блокування своїх карток ПриватБанком. Так, деяким з них банк блокує доступ до картки на 180 днів, і протягом цього часу клієнти банку не можуть скористатися своїми грошима.

У ПриватБанку назвали кілька причин блокування коштів клієнтів, серед яких "підозрілі" операції, такі як надто великі суми переказу (якщо зазвичай картку поповнювали на 10 тис. грн., а раптово поповнили на 100 тисяч); операції з участю громадських осіб; часті операції з готівкою.

Для будь-якого банку виглядає підозріло, якщо клієнт отримує на день по 5-10 переказів на різні суми. Це називають "дробленням" і може говорити про те, що особа займається тіньовим бізнесом і уникає сплати податків. Банки мають реагувати на такі дії, тому блокують рахунки.

Також банк може заблокувати картку клієнта у разі наявності у нього боргів по комуналці, через непогашений кредит, невиплачений штраф за порушення правил дорожнього руху, невиплату аліментів тощо. Спочатку суд приймає рішення стягнути кошти, після чого виконавча служба надсилає листа до банку, і він зобов'язаний заарештувати кошти на рахунку.

Раніше повідомлялося, що ПриватБанк повернув українцям кредитування за програмами "Миттєва розстрочка" та "Оплата частинами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ