Today.ua

Пенсії для українських біженців: як переоформити виплати на картку тим, хто до війни отримував гроші готівкою

Пенсіонери в Україні, які під час війни змінили своє місце проживання, мають подати заявку для того, щоб отримувати гроші на банківську картку. У Пенсійному фонді розповіли, що потрібно зробити, щоб отримувати виплати вчасно.

Для того щоб дистанційно змінити спосіб виплати пенсії на порталі електронних послуг ПФУ, пенсіонеру необхідно отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП).

Потім після авторизації в "Особистому кабінеті" необхідно обрати пункт "Про пенсійне забезпечення" - "Внесення змін до пенсійної справи" - "Заява про зміну способу виплати пенсії".

Пенсіонеру, який хоче змінити процедуру нарахування виплат, потрібно заповнити потрібні поля форми заяви та завантажити відскановані документи. Сформовану заяву залишилося запевнити власним КЕПом і вона автоматично надійде до Пенсійного фонду України на розгляд.

Проблем із фінансуванням пенсій в Україні поки що немає. Крім того, у березні та квітні українцям виплатили обіцяні підвищені пенсії. Усі соціальні виплати українці зараз отримують через Ощадбанк, зокрема зарплати, виплати по інвалідності, тощо.

Раніше повідомлялося, що Ощадбанк із 1 квітня заблокував пенсійні картки деяких українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ