Today.ua

П'ять способів захистити свою банківську карту від шахраїв у період відпустки

Українці з нетерпінням чекали період відпусток, щоб знову почати подорожувати, хоча б в ті країни, які дозволили в'їзд у період локдауна. Більшість громадян за кордоном здійснюватимуть оплату за житло, їжу і розваги безготівковим способом через банківську карту. Щоб убезпечити себе від шахраїв на відпочинку, перед поїздкою слід виконати кілька важливих дій.

1. Проінформуйте свій банк про відпустку за кордон, щоб уникнути несподіваних блокувань картки

Якщо не проінформувати банк про поїздку, то він може заблокувати картку після першої ж оплати в іншій країні або зняття готівки там же. Служба безпеки банку повинна знати про ваші переміщення, щоб знати, що саме ви проводите розрахунки по карті в тій чи іншій країні.

2. Запишіть всі номери телефонів, які допоможуть вам зв'язатися з вашим банком в екстрених випадках

Тримайте під рукою номер гарячої лінії банку та інших номерів фінустанови, зателефонувавши на які, ви зможете вирішити проблеми, що виникли з вашою карткою.

3. Підключіть смс-інформування

Смс-інформування дозволить вам відслідковувати будь-який рух коштів по вашому рахунку і в разі крадіжки карти, ви зможете відразу дізнатися, де використовували вашу картку.

4. Не розраховуйтесь в сумнівних магазинах і не знімайте готівку в таких же банкоматах

Туристів за кордоном іноді "розводять" з підставними платіжними терміналами, які зчитують всі доступні дані з банківської карти. Теж саме стосується і банкоматів, які зчитують навіть ПІН-коди. Потім шахраї з отриманих даних створюють дублікати банківських карт і розраховуватися ними, і про це ви можете дізнатися не відразу.

5. Не тримайте банківську карту, готівкові та документи в одному гаманці

Цей пункт стосується вашої безпеки. У разі, якщо у вас вкрадуть гаманець, ви не залишитеся без всього і відразу, якщо будете зберігати гроші, картку і документи в різних місцях, а не тільки у гаманці.

Раніше повідомлялося, що Ощадбанк продовжить термін дії прострочених карт для деяких українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ