Today.ua

П'ять причин, чому мобільні оператори уповільнюють швидкість мобільного інтернету на смартфонах

Коли швидкість мобільного інтернету на смартфонах різко падає, то власники пристроїв думають, що справа у їх гаджетах. Насправді, винні у цьому мобільні оператори, які спеціально уповільнюють швидкість мереж 3G та 4G. Ми розповімо, чому так відбувається, і як уникнути проблеми.

Найчастіше уповільнення інтернету на смартфонах відбувається в кінці розрахункового періоду. У більшості мобільних операторів він складає 4 тижні. Зі зменшенням швидкості стикаються як абоненти з обмеженим тарифом, так і власники безлімітного мобільного інтернету. Але й є інші причини.

Завантаження великого об’єму даних

Навіть у тарифі з безлімітним інтернетом є певний обсяг даних, який можна завантажити на максимальній швидкості. Якщо користувач витратив цей ліміт, його мобільний інтернет сповільниться до кінця розрахункового періоду.

Економія на обладнанні

Швидкість мобільного інтернету залежить і від того, скільки людей підключено до однієї базової станції. Чим більше абонентів, тим повільніше працюватиме інтернет у них. Для покращення життя своїх користувачів мобільні оператори можуть ставити додаткові базові станції, але вони не роблять цього, економлячи гроші на дорогому обладнанні. Тому оператори зв’язку намагаються розподілити швидкість так, щоб незадоволених було якомога менше.

Високе навантаження на мережу

Оператори змушені сповільнювати мобільний інтернет і при реальному високому навантаженні на мережу. Якщо велика кількість користувачів одночасно завантажують дані через мобільний інтернет, швидкість знижується. При цьому через навантаження стикаються з низькою швидкістю всі абоненти одночасно.

Раніше повідомлялося, як мобільні оператори таємно наживаються на українцях, списуючи гроші з їх рахунків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ