Today.ua

П'ять корисних функцій смартфона, про які не знають багато користувачів

Сучасні смартфони оснащені багатьма різноманітними функціями, про які користувачі навіть не здогадуються. Але знаючи їх можна полегшити собі роботу зі смартфоном і зробити її більш приємною. Розповімо вам про п'ять функцій, які можуть стати в нагоді кожному.

Налаштування SOS

Налаштування SOS цілком може стати в нагоді кожній людині, якщо щось буде загрожувати її життю чи здоров'ю. Натискаючи попередньо налаштовану кнопку SOS, смартфон буде автоматично набирати номер служби екстреної допомоги. Не всі Android-смартфони оснащені даною опцією, тому вивчіть характеристики свого гаджета і налаштуйте екстренну кнопку.

Синхронізація з комп'ютером

Синхронізувати з комп'ютером можна тільки смартфони iPhone і Samsung. За допомогою даної функції можна легко синхронізувати пристрій з ПК для передачі даних або ж для використання робочого столу ПК на смартфоні і навпаки. Для цього необхідно завантажити додатковий додаток з Google Play або AppStore.

Розпізнавання зображень

Ця функція є в наявності на більшості Android-смартфонах. Завдяки додатку Google Lens користувачі можуть розпізнавати текст, зображення і предмети в навколишньому середовищі. Наприклад, вам сподобалася якась квітка і ви хочете дізнатися її назву. За допомогою Google Lens додаток на смартфоні розпізнає рослину і вкаже назву.

Контроль жестів

Функція контролю жестів впроваджена на смартфони Apple і Android, але використовується вкрай рідко користувачами. Контроль жестів корисний тим, що можна налаштувати управління смартфоном жестами і відмовитися від зайвих натискань пальцями по екрану. Використовуйте по максимуму цю функцію, адже вона дійсно корисна.

Швидка зарядка

Якщо смартфон розрядився в самий непотрібний момент, а часу зарядити його мало, то можна скористатися однією корисною функцією, яка прискорить процес. Це "Авіарежім / Режим Польоту", про який знають всі, але не всі знають про його вплив на швидкість зарядки. Справа в тому, що після активації цього режиму на смартфоні вимикається більшість енергоємних функцій, які відповідають за зв'язок і передачу даних, і зарядка автоматично прискорюється.

Раніше повідомлялося, що Xiaomi випустить нову унікальну зарядку для своїх смартфонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ