Today.ua

Об'єднання енергосистем України і Європи: як зміняться тарифи на електроенергію для українців

Енергосистема України об'єдналася з європейською. Цей процес був запланований ще до війни. Розраховували, що це об'єднання енергосистем України і Європи має статися десь наприкінці 2022 року, проте війна пришвидшила цей процес.

Про приєднання енергосистеми України до європейської енергетичної системи ENTSO-E розповів у своєму Twitter президент Володимир Зеленський.

"Завершилось об’єднання української та європейської енергосистем. Тепер наша електроенергія тече в Європу, а європейська – в Україну. Дякую членам ЄС, особисто президентці Еврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, єврокомісарці з питань енергетики Кадрі Сімсон і всім, завдяки кому у нас тепер єдина енергосистема", – написав він.

Президент також подякував українським енергетикам, які, попри надзвичайні складнощі воєнного періоду, змогли у короткий строк впоратись зі складними інженерними завданнями  та приєднати нашу енергосистему до європейської.

Що зміниться з об'єднанням двох енергосистем?

Щоправда, до закінчення війни побутовим споживачам не будуть підвищувати тариф на електроенергію, запевнили у Міненерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ