Today.ua

Названо побутові прилади, які споживають електроенергію після відключення

Деякі побутові прилади продовжують працювати навіть після того, як ви їх відключили. Мало хто витягає кожен раз з розетки телевізор або ноутбук, однак, це потрібно робити, якщо ви хочете економити на оплаті електроенергії.

Приставка для цифрового TV

Приставка для цифрового телебачення працює навіть після виключення. Електроенергії вона споживає не багато - в сумі близько 12 гривень на рік. Здається, це дрібниця, але копійка до копійки - і виходить кругленька сума.

Телевізор

Коли ми натискаємо кнопку на пульті, щоб вимкнути ТВ, ми насправді не виключаємо його, а лише переводимо прилад у сплячий режим. В такому стані телевізор споживає електроенергії приблизно на 15 гривень в рік.

Зарядка без телефону

Зарядний пристрій споживає електроенергію, навіть якщо він просто включений у розетку. Тому не залишайте зарядку, коли вона вже виконала свою роботу. Більшість сучасних зарядок є енергозберігаючими, що дозволяє їх власникам економити.

Ноутбук

Навіть в сплячому режимі комп'ютери і ноутбуки продовжують працювати і споживати електрику - в сумі на 55 гривень в рік.

Техніка з таймером

Працюючий таймер на побутових приладах говорить про те, що техніка продовжує споживати електрику. Вимикаючи мікрохвильовку або бойлер з розетки, можна заощадити більше 60 гривень на рік.

Раніше повідомлялося, що українцям почали приходити платіжки за електроенергію з багатотисячними сумами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ