Today.ua

Названо основні причини, чому планшет повільно заряджається: про що потрібно знати користувачам

Планшет та смартфон - два найважливіші гаджети, без яких важко уявити сучасне життя. В умовах постійних відключень електроенергіх обидва пристрої потрібно часто заряджати, і виникають труднощі, якщо батарея заряджається надто повільно. 

Причини, через які планшет заряджається повільніше:

Зламався зарядний пристрій

Перше, що потрібно зробити, якщо ви бачите, що заряд йде повільно – перевірити справність зарядного пристрою від планшету. Спробуйте приєднати інший USB-кабель та подивитися, як йде заряд. Якщо з новим кабелем усе працює – значить проблема була саме в зарядці. Якщо ні, розглянемо інші причини.

Виникли проблеми із напругою

Планшет може заряджатися повільніше, ніж звичайно, якщо спостерігається збій у подачі електрики. На сьогоднішній день це не рідкість в Україні. Якщо ви ще не втановили стабілізатор напруги, то це варто зробити якнайшвидше. Можна також спробувати підключити планшет до іншої розетки.

Пошкодилося гніздо заряду

Перевірте, чи не розхитано роз’єм живлення планшета. В такому випадку його теж необхідно замінити або віднести у ремонт. Деякі люди намагаються полагодити зарядку самотужки, крутять дроти, намагаються фіксувати їх в одному положенні. Але це може лише погіршити ситуацію. 

Роз'єми забруднилися

На швидкість заряду також може вплинути пил і бруд, що скупчився в роз’ємі. Ватною паличкою або м’яким пензликом спробуйте прочистити роз'єм. Проводити таку процедуру краще щонайменше 1 раз на місяць.

Нагадаємо, як не бажано заряджати iPhone, щоб не нашкодити батареї пристрою. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ