Today.ua

На Київщині після деокупації деяких жителів залишили без пенсій: в ПФУ порадили, що робити

Через війну та окупацію частини України громадяни, які опинились на окупованій території та в зоні бойових дій, вже по декілька місяців не мають змоги отримати свої пенсії. Та, як з'ясувалося, з такою проблемою зіткнулися й деякі жителі Київщини, яка недовго була під окупантами.

Так, до Пенсійного фонду звернулася за роз'ясненнями жителька Київської області. Їй із березня перестали виплачувати пенсію, і жінка не знає, до кого звертатися по свої гроші.

"Незадовго до початку війни я змінила адресу проживання з Києва ( Святошинський район) на село Святопетрівське ( Бучанський район). Останню пенсію одержала на карточку Приватбанку 25 лютого 2022 року. 25 березня пенсію не отримала, Зараз знаходжуся не за місцем проживання. Як мені отримати пенсію?" – запитує пенсіонерка.

Із Пенсійного фонду їй відповіли, що пенсії за березень на Київщині були профінансовані на 100 відсотків. І якщо гроші чомусь їй не прийшли, то ситуацію треба з'ясовувати в ПриватБанку, в якому вона отримувала виплати. Там мають пояснити причину їх припинення, а також виправити цю прикру помилку.

"Фінансування пенсій за березень 2022 року у Київській області відбулось вчасно та в повному обсязі. Радимо перевірити рахунок Пат КБ "Приватбанк".

Для уточнення інформації надаємо контакти сервісних центрів Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві, до яких Ви можете звернутись для вирішення пенсійних питань", - відповіли з Пенсійного фонду.

Отже, адреси і контактні телефони сервісних центрів у Київській області такі:

Нагадаємо, міністр соціальної політики Марина Лазебна запевнила пенсіонерів з окупованих територій, що всі пенсії, які не змогли їм доставити співробітники Укрпошти, вони зможуть отримати у будь-який час на підконтрольній території  України за першим їхнім зверненням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ