Today.ua

Міненерго закріпило фіксований тариф на електроенергію до серпня

Кабмін 29 червня продовжив дію положення про спецобов'язки (ПСО) на оптовому ринку електричної енергії для населення до 1 серпня. Це означає, що вартість електроенергії для побутових споживачів ще на місяць залишиться на рівні 1,68 грн за кВт · год.

З даною ініціативою виступило Міністерство енергетики. Нові тарифи повинні були переглянути вже у липні, але у відомстві вирішили потягнути час, щоб визначитися з правильними цінами. Тарифи хочуть диференціювати таким чином, щоб захистити соціально вразливі верстви населення, і при цьому забезпечити підприємства генерації можливістю модернізувати застарілі виробничі потужності.

У кінці квітня Кабмін продовжив дію ПСО до 30 червня. Міненерго весь цей час думало над новою моделлю ПСО, адже у разі скасування механізму ПСО ціна на електроенергію для населення відразу ж зрівняється з ціною для промисловості, яка майже вдвічі дорожче - 3,5 грн за кВт · год. Цього у відомстві допустити не хочуть, тому доведеться шукати компромісний варіант. Швидше за все, нові тарифи на електроенергію будуть залежати від обсягу споживання. Ті, хто буде споживати більше 100 кВт · год електроенергії, відповідно, будуть платити більше, а для бідних громадян тариф знизять.

Раніше в Міненерго заявляли, що хочуть залишити пільговий тариф на електроенергію для населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ