Today.ua

Компенсація за купівлю генераторів: які суми можуть отримати від держави мешканці різних міст України

У деяких містах України ввели компенсації громадянам за купівлю генераторів. На них мають право об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельні контори (ЖБК) та керівники багатоквартирних будинків. У різних областях розміри компенсації відрізняються.

Так, у Києві мешканцям багатоквартирних будинків можуть компенсувати до 75% вартості генератора. Максимальна сума – 80 тис. грн. Отримати компенсацію можна, подавши заяву та пакет документів до районної адміністрації. Кошти буде виплачено протягом 2 місяців.

У Львові сума відшкодування за купівлю генератора для ОСББ, ЖБК та решти житлового сектору становить 50% від ціни. Максимальна сума – 30 тис. грн. Крім того, для підприємців ресторанної сфери та роздрібної торгівлі харчовими продуктами передбачено ваучер.

У Полтаві компенсацію за генератор можуть отримати мешканці будинків, де є понад 2 поверхи. Відшкодування не повинно перевищувати 50% вартості пристрою, але не більше 80 тис. грн.

В Одесі мешканцям почали повертати до 70% вартості генераторів, але не більше 100 тис. грн. Для отримання компенсації слід звернутися з чеками до районної адміністрації.

У Сумах компенсацію можуть отримати мешканці будинків трьох та вище поверхів, а також двоповерхових будівель, збудованих до 1993 року. Сума компенсації – не більше 50% вартості генератора, але не більше 50 тис. грн.

У Рівному мешканцям компенсують до 70% вартості генератора, але за умови, що його вартість не перевищує 45 тис. грн.

У Чернівцях можна отримати компенсацію до 80% вартості. При цьому пристрій має коштувати не більше 60 тис. грн та забезпечувати електрикою не менше 36 квартир у будинку.

У Запоріжжі жителі можуть повернути до 80% вартості генератора, але за умови, що він коштує до 30 тис. грн. Усі чеки для отримання компенсацій потрібно надавати до місцевих адміністрацій.

Раніше повідомлялося, кому доведеться сплачувати екоподаток за використання генератора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ