Today.ua

Херсонські кавуни розпродають по 50 коп/кг: ягоди на полях перестигають, а попиту немає

Кавуни на полях масово перестигають, але фермери не поспішають збирати врожай, адже попиту немає. Ціни на баштанні на Херсонщині опустилися вже до 50 коп/кг, але через великий врожай продавців на ринку більше, ніж покупців.

Незважаючи на те, що весняні заморозки негативно вплинули на урожай багатьох культур, кавуни цього року вродили, як ніколи.

У попередні роки, до карантину, українські фермери продавали свої кавуни в сусідні держави. Але через локдаун і політичні кризи всі звичні канали поставок прикрилися, а для українців вітчизняних кавунів виявилося занадто багато. Фермерам доводиться залишати переспілі кавуни на полях, де їх можна забирати хоч даром. Великі фермерські господарства реалізували свою продукцію через великі супермаркети, так як мають прямі контракти з торговельними мережами. Чиновники радять дрібним фермерам об'єднуватися і шукати покупців ще до того, як товар дозріє, щоб не залишатися в прольоті.

Через холодну весну і початок літа кавуни дозрівають пізніше, а значить поласувати ягодами можна буде аж до початку жовтня. Ціни на баштанні в супермаркетах зараз впали до 4-5 грн/кг, на базарах кавуни продають по 5-7 грн / кг. На оптових ринках кавуни продають в середньому за 3 грн/кг.

Раніше повідомлялося, що гречка в Україні досягла рекордної ціни за останній рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ