Today.ua

Експерти назвали чотири причини, чому потрібно відмовитися від використання карти пам'яті в смартфоні

Власники Android-смартфонів мають у своїх пристроях окремий слот під карту пам’яті. Багато хто його використовує, якщо власної пам'яті смартфона не вистачає для зберігання усіх файлів. За допомогою такого розширення можна збільшити обсяг пам’яті до 1 ТБ (залежно від моделі). Але є кілька причин, через які карту пам’яті краще не використовувати.

Чому потрібно відмовитися від використання карти-пам'яті на смартфоні

Карта пам’яті може підвести в будь-який момент, бо вона слабо захищена від програмних помилок. Часто траплялися ситуації, коли карта виходила з ладу без видимих причин, і тисячі фотографій і відеороликів просто зникали. Відновити дані вам буде коштувати кругленьку суму. 

Не всі мобільні додатки можуть працювати з картою пам’яті. Справа в тому, що швидкість внутрішньої пам’яті смартфона вища, ніж швидкість роботи з флеш-картою. Не всі додатки можна встановити на картку – найосновніші вимагають якраз встановлення на накопичувач смартфона.

Інформація на карті пам’яті може бути скомпрометована або знищена вірусами. Наприклад, ви підключаєте карту в картрідер на ПК, у якому є віруси. Шкідливе ПЗ може не тільки скопіювати ваші файли, а й зашифрувати ваш накопичувач так, що ви не зможете ним користуватися.

Карта пам’яті має ресурс, який вимірюється кількістю циклів перезапису. Файли на такому накопичувачі зберігаються у вигляді електричних зарядів усередині блоків мікросхеми. У міру зносу комірки мікросхеми перестають зберігати заряди, що призводить до повільної роботи і збоїв. Якщо ви постійно щось записуєте і видаляєте з SD-накопичувача, то настане такий момент, коли карта може вийти з ладу.

Нагадаємо, які функції смартфона насправді не розряджають гаджет, як це прийнято думати. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ