Today.ua

Чим небезпечна для смартфона швидка зарядка: експерти назвали один нюанс

Сучасні смартфони мають функцію швидкої зарядки, проте користуватися нею постійно експерти не рекомендують. Важливо знати деякі нюанси, які допоможуть убезпечити ваш смартфон. Адже якщо ви щодня заряджатимете свій девайс неправильно, то дуже скоро він вийде з ладу.

Щоб забезпечити прискорену зарядку акумулятора, виробники ввели нову технологію. Смартфон підключається до джерела живлення з більшою силою струму. За таким же принципом ми сильніше відкриваємо кран, щоб швидше набрати води.

У разі швидкої зарядки характеристики підключення становлять 20 В та 5 А. При стандартній зарядці ці показники приблизно вдвічі нижчі.

Під час швидкої зарядки смартфона контролер живлення підключається до блока живлення та отримує всі необхідні параметри. На основі цих даних визначається оптимальна потужність та сила струму. Коли батарея заповнюється на 50-70%, автоматика перетворюється на повільніший режим заряджання і перемикає їх у режим дозарядки.

Якщо швидка зарядка відбувається регулярно, це прискорює процес зносу батареї. Важливо уникати використання сторонніх аксесуарів для прискореного заряджання гаджета. Якщо оригінальний зарядний пристрій зберігає акумулятор смартфона від перегріву в режимі швидкого заряджання, то неоригінальні зарядки такої опції не мають. Кожен виробник має свої стандарти, однак вони можуть не співпадати із стандартами вашого смартфона. У такому разі ви ризикуєте пошкодити батарею.

Використовуйте швидку зарядку безпечно, якщо ви використовуєте оригінальний або фірмовий зарядний пристрій. У такому випадку ви можете бути впевнені, що швидка зарядка абсолютно безпечна і вашій батареї нічого не загрожує.

Раніше повідомлялося, які ознаки смартфона говорять про те, що батарею потрібно міняти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ