Today.ua

Chrome ввів нововведення для своїх користувачів: потрібно змінити всі паролі

Google розробив нову систему безпеки своїх користувачів. Тепер усім, хто використовує браузер Chrome, будуть приходити спеціальні повідомлення про зміну пароля в тих випадках, коли користувачеві буде загрожувати витік даних.

Якщо користувач застосовує один і той же пароль на різних сайтах, то в такому випадку витік з одного ресурсу розкриває всі паролі відразу. Таким чином доведеться переходити на кожен сайт, де встановлений пароль, і змінювати його. Але воно того варте.

Проігнорувати вимогу системи змінити пароль більше не вийде. Наступного разу, коли користувач побачить повідомлення про компрометацію пароля, йому відразу буде запропонована кнопка з написом "Змінити пароль". Після її натискання Chrome перейде на відповідний сайт і допоможе змінити пароль. Це можна буде зробити як вручну, так і за допомогою Google Assistant.

Нова функція прив'язки пароля в Google Chrome заснована на Duplex on the Web. Це система, схожа на ту, яка дозволяє здійснювати резервування від імені користувача. Система дозволяє Google Assistant виконувати рутинні завдання за людину. Ця функція поки що доступна в Chrome для Android-пристроїв в США, але в найближчі місяці вона стане доступна і для користувачів в інших країнах.

Раніше повідомлялося, що Google Chrome запустив нову корисну функцію для Android.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ