Today.ua

Чому смартфон за ніч розряджається: названо основні причини різкого зниження заряду акумулятора

Сучасні смартфони розряджаються досить швидко, адже користувачі не виймають їх з рук. Але коли пристрої активно розряджаються навіть коли ними не користуються, то це має насторожувати. Якщо за ніч заряд вашого смартфона раптово скотився зі 100% до 0%, то варто шукати причину.

А причин може бути кілька. Перша - віруси. Саме тому на смартфоні обов'язково має бути встановлений антивірус, який розпізнає шкідливі програми, що працюють у фоновому режимі. Зловмисники за допомогою вірусів проникають в операційну систему смартфонів і отримують особисті дані користувачів. Це може бути якраз причиною того, що у спокійному стані смартфон швидко розряджається. 

На заряд смартфона впливають увімкнені навігатори та різні онлайн-карти. Якщо залищити увімкненою функцію GPS на смартфоні, то він помітно розрядиться за 8-10 годин. При активації деяких програм GPS може вмикатися автоматично та продовжувати працювати після виходу з них. Тому слід вручну відключати цю функцію на смартфоні, щоб заощадити заряд своєї батареї.

Усі активні додатки на смартфоні впливають на рівень його заряду. Чим більше вікон у вас відкрито, тим швидше пристрій розряджатиметься, адже усі додатки потребують енергії. Навіть у стані спокою вони працюють та пожирають енергію пристрою.

Якщо у вас погана мобільна мережа, то увімкнений смартфон постійно шукатиме її, і витрачатиме на це свій заряд. Тому дізнайтеся у свого мобільного оператора, чому у вас перебої з мережею.

Раніше повідомлялося, чи справді смартфони з двома SIM-картами розряджаються швидше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ