Today.ua

Черешня в Україні продаватиметься за рекордними цінами

Черешня цьогоріч буде делікатесом в Україні, адже через окупацію Мелітополя збір врожаю та подальша його логістика опинилися під питанням. Усі ягоди та фрукти із Запорізької та Херсонської областей будуть на вагу золота.

Економічний експерт Андрій Блінов попереджає, що ситуація в Україні із цінами на продукти залежить від того, у якому стані перебуває виробництво товарів. Вже зараз зрозуміло, що у червні за межами Запорізької області буде дуже дорога черешня. Невідомо, який ще буде врожай, адже весна цього року доволі холодна.

Що стосується полуниці, то тут прогнози більш оптимістичні. Через холодну весну цього року збір полуниці з ґрунту почнеться пізніше, ніж зазвичай. Зокрема, збирання цієї ягоди має, за попередніми прогнозами, розпочатися 10 червня. Теплична полуниця вже з'являється на українських прилавках.

Минулого тижня в Україні почали продавати перші суниці, вирощені в теплицях українськими підприємствами. Незважаючи на війну, тепличні ягоди коштують на 15% дешевше, ніж у мирний 2021 рік. У той же час експерти прогнозують, що цього року в Україні через бої з російськими окупантами буде дефіцит ґрунтової суниці.

Раніше повідомлялося, що в Україні стрімко ростуть ціни і на овочі, зокрема, подорожчав столовий буряк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ