Today.ua

Багато українців можуть втратити субсидії на літо: що треба негайно зробити

З 1 травня українці отримають перераховані субсидії  на літній сезон. Більшості субсидіантів допомогу на літо перерахують автоматично. Але декому треба оновити дані для отримання субсидії. А дехто може й взагалі позбутися державної допомоги на оплату комуналки.

Як призначають субсидію на літо, кому доведеться оновити свої дані для отримання субсидії, і хто може втратити державну допомогу, розповіли в Департаменті соцполітики Черкаської міськради.

При розрахунку субсидії на літо беруться до уваги доходи членів домогосподарства за 3-4 квартали минулого року. Оскільки це неопалювальний сезон, то й сумарна вартість комуналки буде значно меншою. А отже, і розмір субсидії також буде меншим.

При підрахунку сумарного доходу сім'ї беруть до уваги такі фінансові надходження:

Водночас не враховуються такі виплати як державна допомога ВПО, фінансова допомога від міжнародних організацій і компенсація витрат на тимчасове розміщення ВПО.

Кому доведеться оновлювати документи для отримання субсидії

Це стосується тих субсидіантів, у яких змінився розмір доходу родини, або відбулися зміни у складі сім'ї.

Кім того, обов'язково доведеться заново подавати заяву і декларацію, якщо:  

У тому випадку, якщо нові документи на призначення субсидії  будуть подані упродовж двох місяців від початку нового сезону, то субсидія призначається з початку сезону.

В яких випадках можуть позбавити субсидії

Бувають випадки, коли домогосподарство позбавляють державної допомоги на оплату комуналки і навіть вимагають повернути те, що вже було виплачено. Це може статись у таких випадках:

В останньому випадку, якщо субсидіант розрахується з боргами або укладе з комунальниками угоди щодо реструктуризації заборгованого, то в субсидії йому не відмовлять.

Нагадаємо, українцям надаватимуть миттєві субсидії на оплату комуналки. Звірка даних, поданих субсидіантом, здійснюватиметься миттєво за кількома реєстрами.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ