Today.ua

Андрій Коболєв розповів про своє останнє рішення на посту глави “Нафтогазу“

Екс-глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв через добу після свого звільнення офіційно прокоментував те, що трапилося, на своїй сторінці у Facebook. За його словами, претензій до уряду у нього немає, але Коболєв вважає, що Кабмін поставив хрест на реформі корпоративного управління.

У четвер, 29 квітня, останній день роботи Коболєва в "Нафтогазі". Він передає всі свої справи і ключ від кабінету новому керівнику Юрію Вітренко. Андрій Коболєв пропрацював в компанії 7 років. У свій останній робочий день він встиг завершити важливу справу - підписав рішення про початок сейсмічних робіт на Чорноморському шельфі. Подалі рішення в компанії вже будуть прийматися без його участі.

Екс-глава Нафтогазу зазначив, що ще в 2014 році було вирішено: на державній власності повинні заробляти Україна і її громадяни, "а не наближені до грошових потоків політики". За словами Андрія Коболєва, рішення Кабміну про його звільнення псує ці починання. Він виявив бажання ще "повоювати".

"Я не маю наміру влаштовувати цирк і підставляти під удар Нафтогаз. Зараз основне завдання команди - зберегти динаміку роботи, яка встановилася у нас останнім часом, і забезпечити розвиток видобутку, роздрібного бізнесу та інших стратегічних напрямків Групи", - зазначив Коболєв.

У свою чергу, в "Нафтогазі" назвали рішення уряду про звільнення Коболєва поверненням до ручного управління державними підприємствами та юридичною маніпуляцією. Це є сигналом всім державним підприємствам, які працюють на бюджет країни, вважають в газовій компанії.

Нагадаємо, Кабмін 28 квітня звільнив главу правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва . На його посаду призначили виконуючого обов'язки міністра енергетики Юрія Вітренка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ