Today.ua

Жителям окупованих українських територій розповіли, як уникнути примусової мобілізації

У Росії оголосили 21 вересня часткову мобілізацію, а це означає, що мешканців окупованих областей в Україні можуть почати призивати до лав армії окупантів. Перший заступник Херсонської облради Юрій Соболевський розповів, як мешканці окупованих територій можуть уникнути примусової мобілізації.

У зоні ризику знаходяться чоловіки призовного віку, які отримали паспорт країни-агресора або надали свої персональні дані окупантам, включаючи і "колаборантів середньої ланки". Їм уже завтра можуть дати зброю та сказати воювати зі своїми братами-українцями. Єдиний спосіб уникнути примусової мобілізації – це виїхати на підконтрольну Україні територію, наголосив Соболевський.

"Якщо це неможливо - змінити місце проживання, відоме окупаційній владі, і намагатися уникати перетину блокпостів та патрулів", - написав він у Telegram. Це допоможе хоча б відстрочити примусову мобілізацію. Після контрнаступу ЗСУ у Харківській області росіяни почали відмовлятися їхати воювати в Україну та окупанти поступово почали брати чоловіків із нових тимчасово окупованих територій, зокрема, з Маріуполя, Бердянська та Херсона.

Після оголошення Путіним часткової мобілізації українців в окупації закликатимуть ще активніше. Людей закликають не вестись на провокації рашистів, які захочуть відправити їх на фронт.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив, що в ході часткової мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів. Проте скільки людей насправді хочуть призвати в Росії, не знає ніхто.

Раніше повідомлялося, куди мобілізують українців без бойового досвіду та бажання воювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ