Today.ua

Жителів Києва безплатно забезпечуватимуть продуктами

В Києві затверджено порядок безоплатного забезпечення жителів міста харчами. Продукти тривалого зберігання розподілятимуть між киянами та переселенцями у випадку, якщо столиця опиниться в зоні бойових дій, і люди не матимуть змоги купити собі їжу.

Порядок безплатного забезпеченням киян продуктовими наборами затверджений розпорядженням №583 Київської міської військової адміністрації. В розпорядженні, зокрема, йдеться, що розподіл безплатних продуктів здійснюватиметься з урахуванням потреби населення столиці у випадку, якщо місто опиниться в епіцентрі військових дій або в оточенні чи в тимчасовій окупації.

Формуванням запасів, що складаються з необхідного асортименту та кількості продуктів для видачі населенню, займається Гуманітарний штаб Києва. На нього ж покладена доставка необхідної кількості продуктів до пунктів їхньої видачі. А ці пункти, у свою чергу, функціонуватимуть в кожному районі міста.

"Безоплатна видача товарів здійснюється на підставі письмової заяви особи або її представника та при пред'явленні в центрах надання адміністративних послуг паспорта громадянина України (для іноземців та осіб без громадянства – документа, що засвідчує особу та підтверджує спеціальний статус), ідентифікаційного коду, довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, уповноважена особа також надає документ, що підтверджує його повноваження", - йдеться в інформації КМВА.

На підставі заяви та представлених документів громадянам видаватимуть талони на отримання продуктового набору. Безпосередньо видачею продуктів займатимуться представники органів соцзахисту населення.

До речі, подібні продуктові запаси також створені при обласних військових адміністраціях тих регіонів, які перебувають у тимчасовій окупації. Як тільки окупантів виженуть із цих місць, людям, що були під окупацією, відразу почнуть роздавати продуктові набори.

Нагадаємо, через обмеженість у коштах українці вже відмовились від багатьох продуктів. Рітейлери називають список харчів, які наші співвітчизники майже перестали купувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ